lørdag 28. april 2012

Første strøk med maling:0)

Med god hjelp fra tidligere kollega fikk vi første strøk på plass på hele tre rom i går. Da snakker vi også om tak!!!! Det føles så fantastisk, nesten som å male sin første leilighet, og resultatet blir så bra! Ekstra artig var det at vi hadde vårt første kundebesøk også:0) God kunde fra Korsvoll var innom for å hente sine varer, og vi fikk stolt vist frem våre snart nye lokaler.

Men hvilke type maling gikk vi for? Etter tips og råd fra fagfolk, falt valget på Jotun Sens, verdens mest helsevennlig maling helt uten skadelig avdamping.

Dette ble malt
To rom (WC og kjøkken) fikk et strøk med hvit base 10, mens det som skal bli kontor fikk et strøk med sens 9915 Morgendis 10.


Her er det gule vegger som blir fornyet med Sens 9915 Morgendis. Ser kanskje litt blå ut på bildet, men er en lys gråfarge. Blir kjempe bra! Har fått arvet gamle kontorpulter som vi skal male i 9913 Matrix som er en mørk gråfarge. Hva som gjemmer seg under gulvteppet i dette rommet er vi fortsatt meget spente på. Har fått et innblikk på deler av det, men har valgt å beholde teppet mens vi maler for å slippe å dekke det til med plast. Og det var kanskje like greit etter som Janne klarte å snuble i et av malespannene og 2/3 av malingen havnet på gulvet… Skal sies at hun var flink til å få det meste av malingen tilbake i spannet for så på veggen:0)





torsdag 26. april 2012

Hvilke maling skal en velge?

Vi skal snart i gang med å male,
men hvilke maling bør vi velge om vi skal tenke mest mulig miljø?




Vi har googlet problemstillingen og lært følgende:
  • At belastningene ligger i at løsemidler i malingen fordamper ved bruk. Det er derfor anbefalt at en velger vanntynnet maling der det er mulig, av hensyn til både miljø og helse.
  • Det er også viktig at malingen holder lenge, slik at en slipper en ny malingsrunde om noen få år.
  • Naturbasert maling trenger ikke å være ensbetydet med at det er helse- og miljøvennlig, også her kan en manlingen inneholde skadelige stoffer!!!

Vi sitter derfor igjen med tre valgmuligheter
  • NAAF-merket maling - anbefales av det norske Astma- og allergiforbundet (NAAF) oppfyller svært strenge helse og miljøkrav.
  • Svanemerket maling -  oppfyller også strenge helse- og miljøkrav. Kravene til avgassing er ikke like strenge som for NAAF-merket maling, men utvalget er mye større.
  • Naturligmaling - er basert på naturlige råstoffer. Som for annen maling kan en del av innholdsstoffene gi allergi, for eksempel sitrusoljer og harpiks.

Så hva går vi for, noen som har tips og erfaring å dele med oss?

lørdag 14. april 2012

I dag har vi ryddet

I dag har vi ryddet og fått tømt den delen som skal bli vårt kontor fra høsten av. Vi har som mål å gjenbruke en del av de møblene som i dag finnes i lokalene, men kan ikke helt bestemme oss om vi skal male disse pultene eller ei? En oppussing trenger de nok, men om det kun blir med pussepapir eller malerkost er vi ikke helt sikre på? Noen ideer eller tips?

 

Gulvet er i dag belagt med et vegg-til-vegg teppe. Dette vil vi fjerne og håper betongen under er så fin at vi kan bruke den som den er. Tror det kan bli kult med et litt røff look og med et stort teppe under pultene.

Til inspirasjon:

Herlig look med natur og retro, blir nok en del
retro hos oss også:0)
Ethno chic var en av høstens viktigste stilarter, vi liker den fortsatt!





onsdag 11. april 2012

En titt på lokalene


I går var vi og tittet på lokalene igjen, ryddet litt og begynte planleggingen. Herlig følelse!

Lørdag får vi med oss to sterke menn og første tur til Haraldrud gjenbruksstasjon blir nok et faktum.

Mye rart som kan samle seg opp i løpet av årene. Vi fant ski, staver, gummibåt, lamper etc. Noe kan fint egne seg til loppemarked. Noen som vet om noen skoler/korps som er ute etter "lopper" om dagen? Tips oss gjerne